shadow

La Ferme du Bord de Mer

De camping

Deze wat grotere camping heeft plekken aan de kust en natuurplekken zonder stroom op een fraai apart veld.

Een familiegeschiedenis.
Het begon allemaal in 1970! Deze voormalige boerderij, gerund door de grootouders van Pierre-Emanuel, begon geleidelijk kampeerplaatsen aan te bieden voor tenten, caravans en campers. Aanvankelijk was het een natuurgebied, maar in 1990 maakte Christine, de moeder van Pierre-Emanuel, van dit stukje paradijs in Normandië een camping. Pierre-Emanuel nam de leiding over in 2015! Hij blijft zijn familiecamping in stand houden, midden in de natuur. La Ferme du Bord de Mer heeft het label "Camping Qualité" gekregen in de zomer van 2021. Tussen 2020 en 2022 is er een nieuwe speeltuin aangelegd, zijn er extra elektriciteitspunten aangelegd, is het sanitair opgeknapt en zijn er nieuwe stacaravans geplaatst. Kom en ontdek de geschiedenis van deze emblematische camping aan zee in La Manche, in het hart van de Val de Saire! Met het gezin, met vrienden, met z'n tweeën of met een groep, aan alles is gedacht voor uw comfort!

De omgeving

Camping La Ferme du Bord de Mer is ideaal gelegen in de regio Cotentin, met twee prachtige routes die vlak langs onze camping lopen: "La Route de la Mer" richting Cherbourg en "La Route des Promeneurs" voor wandelingen langs de kust naar Barfleur of de vuurtoren. Voor de sportievelingen onder u liggen we aan de GR223, waardoor onze camping een ideale tussenstop is. De vuurtoren van Gatteville, gebouwd tussen 1829 en 1834, begeleidt zeelieden op hun tocht door de Raz de Barfleur. Met zijn 75 meter is het de op één na hoogste vuurtoren van Frankrijk. Als je de trappen hebt beklommen, heb je een prachtig uitzicht over de hele regio.

Recreatie op de camping

Wat te doen met kinderen? Als je met kinderen naar onze rustige camping komt, zijn er genoeg leuke en toeristische activiteiten in de buurt. We raden je aan een bezoek te brengen aan de Marie Ravenel watermolen (waar je een reis door de tijd kunt maken) de Petit Gris boerderij, het Montaigu la Brisette dierenpark met zijn rondleidingen langs huisdieren en wilde dieren, de Pony Express in Fermanville, en het Ludiver Planetarium, waar je naar het hart van het heelal kunt reizen.

Waar kan ik een mooie wandeling maken? Ga heerlijk wandelen in La Manche, toegankelijk voor iedereen, dankzij de wandelingen die zo'n twintig jaar geleden zijn samengesteld door het lokale centrum van Val-de-Saire. Folders zijn verkrijgbaar bij de receptie van de camping of op hun website. Deze wandelingen van 3 tot 10 km, aangevuld met een vraag- en antwoordspel, laten je de mooiste plekjes van de dorpen van Val-de-Saire ontdekken. Voor de mooiste wandelingen raden we je aan de stadscentra van de naburige steden te bezoeken: Cherbourg, Barfleur, enz. De stad Sainte-Mère-Église is een ideaal vertrekpunt om de landingsstranden van D-Day te verkennen. Welke musea mag u niet missen? Om alles te weten te komen over de geschiedenis van Normandië en de regio Cotentin kun je de verschillende musea in de omgeving bezoeken. De musea die we aanraden zijn het Musée du Cidre in Valognes (alleen in de zomer geopend), waar je 5 eeuwen cidergeschiedenis kunt ontdekken, het Maritiem Museum op het eiland Tatihou, waar de archeologische schatten van de wrakken uit de Slag om La Hougue worden bewaard en het Bevrijdingsmuseum in het Fort du Roule in Cherbourg, vol overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog. Je bevindt je hier ook op 25 kilometer van de landingsstranden van D-Day.

Image

Contact info

Pierre-Emanuel

43 route du Val de Saire
50760 Gatteville Phare
Regio Normandie Manche

Telefoon  :  +33 (0)686035137
Email  :  reservation@camping-gatteville.fr
Internet  :  www.camping-gatteville.fr

Social Media

Seizoensopening

5 april - 31 oktober

Informatie
Oppervlakte   4 Ha.
Aantal plaatsen   100  
Emplacement   100 m2
Voorzieningen
Stroomaansluitingen 50
Wateraansluitingen 3
Toiletten 8
Douches 8
Wastafels 7
Afwasplaatsen 8
Extra's

Broodservice
Ontbijtservice
Mogelijkheid legen chemisch toilet
Grote speeltuin, gemeenschappelijke barbecue met 3 open haarden, kleine boerderijdieren, grote kampeerplaats zonder elektriciteit midden in het hoge gras

Spreektalen
France United Kingdom
Verhuur
Safari-tenten 2
Sta-caravans 24
Staanplaatsen
    met eigen sanitair
8
Fietsenverhuur  
Iconen
Wasmachine Gehandicapt Wasmachine Wasmachine WiFi
Betaalmogelijkheden

Contant
Visa
American Express
Mastercard / Eurocard
Bankoverschrijving

 

Betekenis van de iconen
 Wasmachine Een zwembad op de camping
Wasmachine Natuurlijk zwemwater in de buurt
   

 

 Wasmachine Lid van Rota de Portugal
Wasmachine Niet of minder geschikt voor caravans
Wasmachine Honden zijn niet toegestaan
Wasmachine Verwarmde sanitair voorzieningen
   

 

Wasmachine Draadloos internet(WiFi) beschikbaar
Wasmachine Camping alleen voor volwassenen
Wasmachine Voorzieningen voor minder validen
Wasmachine Er is een wasmachine aanwezig
   

SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste rustieke nieuws en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wit instagram wit

pinterest logo wit

youtube wit

RUSTIEKE STICKER

rc225Wil je de gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons je adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

TABLETS & SMARTPHONES

TabletSmartphone

Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.