Een bezoekje aan Rio Verde (IT)

Een bezoekje aan Rio Verde (IT)

Ik kreeg van veel lezers weer berichten van hoe druk en klein de plaatsen op veel campings toch zijn in Italië. Onze gids vervult gelukkig een goede functie voor het opsporen van de wat rustiekere en ruimere kampeerplaatsen. We lichten er hier eentje uit: Rio Verde in Midden Italië in de heuvels bij Gubbio, hierover veel tevreden recensies: rustige camping, heel aardige ontvangst, veel schaduw en een zwembad... 

Deze camping is open van 5/4 tot en met 30/9! 

 

Hier meer info over Rio Verde op Rustiek Kamperen!

Hier de eigen site van Rio Verde.

Sinds halverwege de 19de eeuw is het landgoed “La Fornace” in bezit van de familie Fantozzi. De boerderij werd gebruikt als jachthuis en hoofdkwartier van het landbouwbedrijf. Het bedrijf produceert biologische granen, groenten en fruit. Sinds jaren zetten de zussen Daniela en Francesca de traditie van het landgoed voort. Met de agriturismo en campeggio hebben ze het bedrijf nieuw leven ingeblazen. Samen runnen ze een ongedwongen, prettige gezinscamping. Rio Verde ligt in Umbrië, in een vallei waar het riviertje de Chiascio doorheen stroomt. Gelegen op een hoogte van 500 meter, omringd door de bergen, is het ‘s avonds koel, ook in hete zomers. Overdag is er schaduw van de karakteristieke, eeuwenoude bomen in het natuurpark waar de camping in ligt. Het sanitair is gedateerd maar schoon. Op de camping is een groot zwembad, lekker diep, met zonneterras aanwezig. In het kleine restaurant en de pizzeria bij het zwembad kun je genieten van de culinaire specialiteiten van het gebied, gecombineerd met de uitstekende wijnen van de Rio Verde-wijnwinkel. In het natuurpark kun je ontspannen of sporten in een rustige plattelandssfeer. De camping is erg geschikt voor paardenliefhebbers; er worden regelmatig paardrijdtochten georganiseerd. Umbrië is een schatkamer van kunst en betoverende plekken in het groene hart van Italië. In de omgeving van de camping liggen plaatsen als Perugia, Assisi, Gubbio, Gualdo Tadino, Montefalco en Città di Castello binnen bereik. De camping ligt vlak bij de Monte Cucco (1566 m), een van de hoogste bergen van Umbrië. Met zo’n 100 kilometer aan genummerde paden kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen.

piscina 3 rio verde 2

RIO VERDE PITCH

Authors

Bert Loorbach

1000 Resterende tekens


SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste rustieke nieuws en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wit instagram wit

pinterest logo wit

youtube wit

RUSTIEKE STICKER

rc225Wil je de gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons je adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

TABLETS & SMARTPHONES

TabletSmartphone

Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.